Biohakkerin Käsikirja

Lähettäjä by on tammi 10, 2018 in Suomen

Biohakkerin käsikirja on liudan asiantuntijoita terveysaloilta yhteiskirjoittama kirja kokonaisvaltaisesta terveydestä, ravinnon, liikunnan ja mielen näkökulmasta. Kirjassa käsitellään syntyneitä uusia terveystrendejä, luomu ja raakaruokaa, unta, liikuntaa ja lisäravinteita sekä suurella kädellä ravintoaineita ja superfoodeja. Kirjan sanotaan yhdistävän teknologiaa ja luontoa. Biohakkerointi tarkoittaa kirjassa sitä, että kehoa käsitellään monimutkaisena järjestelmänä, jota halutaan ja voidaan hakkeroida erilaisin menetelmin paremmaksi, tehokkaammaksi ja hyvinvoivemmaksi. Biohakkerointi siis tarkoittaa kokonaisvaltaista kehon ja mielen voinnin ylläpitoa. Tunnettu ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja sekä teknologia-asiantuntija Teemu Arina yhdessä lääkäri Olli Sovijärven kanssa kirjoittavat elämän perus periaatteista, hyvän ravinnon ja unen vaikutuksista, stressistä ja sen tuomista terveysongelmista ja elämän prioriteeteista. Biohakkerit internetsivuilta voit tilata kirjan e-kirjana osissa tai voit hankkia itsellesi marraskuussa 2016 julkaistun tai joulukuussa samana vuonna julkaistun kirjan painetun version.

Kirjan kokonaiskattaus on monipuolinen

 

Kirja on erittäin hyvä ja selkeä perustietokirja sellaiselle, jolle aihe alueet ja moderni luomu ja puhtaaseen ruokaan keskittynyt ruokavalio on jo tuttu. Kirja huokuu uusia ideoita, asioita ja hieman syvemmin myös eri ravintoaineiden ominaisuuksia tutkittavaksi. Aloittelevalle ravintotieteistä itsehoitona kiinnostuneelle kirja voi olla aluksi hieman vaikealukuinen ja täynnä uutta asiaa. Mutta ohjenuorana ja ideoiden salkkuna kirja toimii myös aloittelevan käteen! Asiaa ja tiedettä kirjassa on runsaasti, sekoitettuna sopivaan kauhalliseen kirjailijoiden omakohtaisiin suosituksiin ja ajatuksiin. Kirja ei siis missään nimessä ole pelkkää mielipidettä vaan puoliksi ja puoliksi sinne on saatu ympättyä niin tutkimuspohjaista faktaa kuin myös paljon hyväksi todettua suusta suuhun kansanperinnettä tai muuta pohjatietoa mille ei kuitenkaan olla löydetty vielä tieteellisesti tutkimustuloksia taustalle. Muun muassa hengityksestä kirjassa puhutaan useampaankin otteeseen ja kirja kertoo erityisesti syvähengitysharjoitusten olevan tehokkaita työkaluja stressin ja jännityksen hoitoon. Kirjassa neuvotaan erilaisia hengitysharjoituksia niin joogan kuin muidenkin hengitystekniikoiden turvin. Hengitysharjoituksiin on kuitenkin myös lisätty muun muassa opettelua happi saturaatiosta, joka menetelmänä taasen verrattuna joogan syvähengityksiin tulee suoraan tieteellisistä tutkimuksista, joilla fysiikan kannalta on tutkimustuloksia mitattu. Eli samaa aihetta sivutaan niin tieteellisin kokein tehtyjen tutkimusten pohjalta kuin sitten yleisen maailmanlaajuisen liikunnanmuodon puolelta. Hengitysosiossa kerrotaan myös tarinaa maailman parhaasta vapaasukeltajasta ja hänen tekniikastaan, joka sitten taas perustuu aivan toisesta näkökulmasta ja kantilta katsottuna kuitenkin täysin samaan aiheeseen. Kirjan rakenne on kaikilta osin samanlainen. Samaa aihealuetta tai samaa hyväksi havaittua näkökulmaa puretaan monesta suunnasta, jolloin kaikki niin tieteellinen tutkimustyö, kokeet, trendit, yleiset meilipiteet kuin omakohtaiset kokemukset kaikki tukevat samaa, jolloin kirjan sanomaa on ilo lukea. Ajatukset eivät siis perustu vain yhteen kuumaan trendiin tai uuteen muodikkaaseen ruokailmiöön vaan taustalle on nähty paljon vaivaa.

 

Jatko-osaa odotellessa

 

Biohakkerin käsikirja on siis kaikin puolin todella onnistunut opas parempaan terveyteen hyvin käytännön läheiseltä kantilta kuvattuna. Sen sisältämistä vinkeistä ja ideoista on apua ja hyötyä monelle ja jokainen kirjan lukija saa varmasti jotain opuksesta irti. Kirja innostaa lukijaansa tarttumaan haasteeseen ja pitämään itsestänsä hieman parempaa huolta joka lukukerralla enemmän ja enemmän. Kirjaan on helppo palata ja reseptejä, taulukoita ja muuta konkreettista on mukava hakea kirjasta ensimmäisen lukukerrankin jälkeen. Sillä välin kun lukijat jäävät odottelemaan jatko-osaa voi tutustua Biohakkerin nettisivuihin ja muun muassa lääkäri Olli Sovijärven kokoamaan Vatsa Kuntoon-verkkovalmennukseen. Verkkovalmennukselle voi kuka vaan ilmoittautua joka haluaa kokonaisvaltaisen kurssin ja tietopaketin vatsasta ja sen hyvinvoinnista.

Jatko-osaa odotellessa