Kirjasta Ideat Vauvakutsuille!

Lähettäjä by on huhti 27, 2018 in Suomen

Ideoita vauvakutsuille voi löytää jo vaikkapa mistä. Mutta parhaita ideoita ja erikoisempia ratkaisuja niin lahja-ideaksi kuin sitten varsinaiseksi teemaksi koristelussa voi kaivella kirjaston uumenista. Jo pelkkä yksi käynti riittää ja ideoita sykkivä mieli kiittää!

Kirjaston helmiä

Aloita ideoiden etsintä mistä tahansa kirjaston kolkasta aivan vain kirjojen määrää ihaillen ja mutustellen ideaa. Askarteluun, leivontaan, ruuanlaittoon ja koristeluun liittyvät kirjat ovat varmasti sieltä parhaimmasta päästä. Samalla voit kaivella esille myös juhlista kertovia opuksia sekä vaikkapa kysyä kirjastonhoitajilta olisiko ihan suoraan vauvakutsuista kirjoitettua teosta saatavilla. Valitse viisi tai kuusi lempikirjaasi, jotka näyttävät lupaavilta ja istu niiden kanssa alas joko ihan kirjastossa tai vaikkapa kotonasi kirjat lainaamalla. Ota mukaan paperia ja kynä sekä mahdollisesti esimerkiksi post it lappusia, joilla voit selailemalla kirjoja merkitä itsellesi juuri ne ideat ja ajatuksia herättävät sivut joista idea alkaa hiljalleen rakentua. Kutsukortti kirjasta voisi poimia idean vauva kutsuille jos vieraat on tarkoitus kutsua paikalle ja mikseipä vaikkapa ideana voisi myös lähettää itse juhlakalulle eli tulevalle äidille kutsukorttia omille vauvakutsuillensa. Ehkäpä jos vieraita ei ole kovin montaa, voisi jokainen vieras myös askarrella tai ostaa oman vauva kutsujen kortin ja lähettää sen leikkimielisesti yksitellen tulevalle äidille, jolloin jo kauniit persoonalliset kortit varmasti ilahduttavat tulevaa äitiä. Herkkukirjasta tai reseptikirjasta voisi poimia ylös parhaiten sopivan alkoholittoman juomatarjoilun juhlille ja jonkinlaisen reseptin kuohuvalle alkoholittomalle samppanjalle. Muissa ruokaohjeissa ja ideoissa kannattaa katsoa sellaisia reseptejä ja kuunnella ja ottaa selvää myös tulevan äidin mielipiteet ja ruoka-rajoitukset niitä valmistaessa. Vaikkapa vohvelien paistaminen yhdessä voisi olla hyvä idea pienemmällä porukalla jos vain juhlien järjestämiseen saatu tila siihen taipuu.

Perinteikkäät vauvakutsut

Yleensä vauvakutsut järjestetään noin kaksi kuukautta ennen vauvan syntymää ja juhlien tarkoitus on juhlia äitiä ja tulevaa vauvaa. Juhlat tulisi järjestää äidin näköisiksi ja jos ylenpalttiset Amerikkalaiset vauvakutsut ei ole se juttu, silloin tulisi kunnioittaa tätäkin. Ohjelmanumeroista perinteikkäämmät ovat nimen arvailu, mahan mittojen arvaus, vauvakuvientunnistus (eli jokainen tuo oman lapsuuden kuvansa ja odottava äiti arvaa kuka on kuvassa), sosemaistelu, missä odottava äiti arvailee mitä mikäkin soseruoka on, vaipan vaihto kisa muiden kesken, äitiys-tietovisa tai alias ja body:n maalaus. Uusia ideoita voi kanssa hakea erilaisista ohjelmanumero kirjoista ja ei ohjelmanumeron tarvitse aina olla pelkästään sitä vauvaan ja äitiyteen liittyvää vaan siihen voi soveltaa jotain muutakin. Muutamia ideoita: Äidille viimeisten raskausaikojen puku. Jokainen vieras tuo jonkun mieluiten oman vanhan vaatekappaleensa odottavalle äidille puettavaksi viimeisien hetkien aikaan. Mahan maalaus ja kuvaleikki: odottavan äidin maha maalataan vaikkapa vesiväreillä ja miksi ei vaikkapa koko joukkion ja siitä tehdään isompi taideinstallaatio. Tai sitten mahan maalauksen jälkeen vieraat osallistutetaan kuvaan niin, että odottavan äidin taakse tehdään Bollywoodista tuttu käsikuviointi, jotta kuvaan saadaan kaikki mahtumaan. Eli asetutaan jonoon  odottavan äidin taakse ja jokainen nostaa kätensä takaa ylös tiettyyn asentoon, jotta saadaan efekti monikätisestä hahmosta ja kun kuvan ottaa täysin edestä siitä tulee mahan ympärille rakentuva hauska kuva.

Perinteikkäät vauvakutsut

Äitiyskirjoista apua lahja ideaan

Lahjaideoita voi löytää äitiyskirjoista ja odottavan äidin opuksista. Myös kasvatuskirjoista ja pienen vauvan terveystietokirjat auttavat hahmottamaan varsinkin sellaista henkilöä joka ei ole synnyttänyt tai ollut muutoin raskaudessa mukana. Perinteinen vauvakutsujen lahja on yhteinen rakennettu vauvakakku, mutta nyt myös kovana toisena ideana on noussut varsinkin niille, jotka aikovat käyttää ekovaippoja on imetyskori, joka sisältää äidille kaiken tarpeellisen imetykseen.