Paolo Coelhon Parhaat Kirjat

Lähettäjä by on tammi 24, 2018 in Suomen

Paolo Coelho on yksi kuuluisimmista kansainvälisistä kirjailijoita. Maailmankuulu opus Alkemisti on valloittanut ihmisten sydämet ja kuuluukin yksiin vaikutusvaltaisimpiin kirjoihin. Kirja käsittelee kuitenkin vaikeita asioita, uskoa, henkisyyttä ja ihmisen polkua ja siksi yllättävästi saanut positiivisen vastaanoton vaikkapa yleisesti henkiset kirjat ja henkisyydestä kirjoittavat kirjailijat eivät usein saa niin suurta teoksiensa ylistystä osakseen maailman laajuisesti. Coelhon kirjoista kuuluisimpana tuo kirja ei kuitenkaan eroa hänen muista kirjojen teemoista ja helposti lukija, joka on tykästynyt tähän teokseen, voi tykästyä kirjailijan muihinkin opuksiin. Kirjailijan muissa teoksissa on hieman enemmän mystisyyttä, jos vertaa Alkemistiin, jossa on taasen hieman enemmän uskonnollisuutta kristinuskon muodossa. Kirjailijan tapa kirjoittaa on tarinan muodossa etenevä polku, jossa keskitytään päähenkilön sisäiseen muutokseen. Yleensä kirjoissa päähenkilö on vasta ymmärtämässä omaa henkistä polkuaan ja hiljalleen kirjan edistyessä tuo henkinen polku selkeytyy ja kohtalo johdattaa päähenkilön monien mielikuvituksellisten hetkien ja kohtaamisien kautta siihen hetkeen, että polku on johdatellut aivan toisenlaiseen heräämiseen ja muutokseen, josta on hyvä ammentaa ja jatkaa eteenpäin.

Alkemisti

Alkemistin voi käsittää monella tavalla. Se on syvällinen, mielenkiintoinen ja useasti myös monen mielestä lyhkäisyytensä vuoksi helppolukuinen henkiseksi kirjaksi. Alkemisti sisältää monia piilo merkityksiä. Itse tarina on tarina pienestä paimenpojasta, joka lähtee etsimään aarretta. Kukaan ei tiedä mistä aarteesta on kyse ja miten sen löytää. Paimen nimeltä Santiago kuitenkin lähtee sokeasti etsimään tuota aarretta, vaikka kukaan ei tiedä sellaisen olemassa olosta. Ja hän lopulta tämän aarteen löytääkin, vaikka aarre onkin aivan toista ja paljon syvempää kuin mitä alussa annettiin paimenen ymmärtää. Tarinan ydin on siinä, että meidän kaikkien olisi aina pyrittävä siihen, että kuuntelisimme sisimpäämme ja omaa sydäntämme. Maalaisimme haavekuvia ja toteuttaisimme unelmiamme. Kirja onkin siis inspiroiva muistutus siitä, mihin kykenee yksittäinen ihminen kun hän päättää onnistua.

Alkemisti

Yksitoista minuuttia

Yksitoista minuuttia on Coelhon kirjoista seksuaalisin, joka käsittelee hyvinkin avoimesti ja puhuttelevasti seksuaalisuutta. Kirja kertoo naisesta, tai enemmänkin nuoresta tytöstä joka sydän murtuneena pakenee omasta kotikaupungistaan tai kylästä isoon kaupunkiin Geneveen etsimään onnea toisaalta. Nuori nainen kuitenkin eksyy töihin bordelliin, josta kirja kertoo suurimman osan aikaa. Tarina koskettaa, sillä tämänkaltaisen tarinan voisi kuvitella oikeaksi monen nuoren naisen kohdalla, jotka haluavat lähteä etsimään parempaa onnea muualla ja päätyvät työskentelemään myyden itseänsä. Kirja on puhuttelua seksistä ja rakkaudesta ja niiden suuren suuresta kuilusta. Kirjassa käsitellään seksiriippuvuutta ja mielihaluja.

Brida

Brida on nuori nainen, joka kokee ensimmäistä kertaa mystisyytensä ja sen tuomat ilot sekä surut. Brida ei ymmärrä kirjan alussa tuntemuksiaan eikä itseään, mutta hiljalleen tarinan kehittyessä hänestä kasvaa nuori oppivainen, mystinen intohimoinen kaunis nainen. Viisauden etsiminen ja omien pelkojensa kohtaaminen sekä omien lahjojensa esille saaminen on tämän kirjan pääteemoja. Kirja puhuttelee ja antaa paljon nuorelle omaa polkuaan etsivälle, varsinkin henkisesti omaa tietänsä etsivälle. Kirja on kaunis tarina, mutta kertoo myös levottomuudesta ja surusta sekä epätietoisuudesta. Tarinassa on paljon juonteen käänteitä ja erilaisia, hyvin kuvailtuja outoja tilanteita joihin lukijan on helppo hypätä tunnelmoimaan mukaan. Salaperäiset ja lähes mystiset hahmot ja hyvin kirjoitettu etenevä juoni tekevät kirjasta helppolukuisen. Kirjassa on myös hieman magiaa, mikä joskus Paolo Coelhon kirjoista paistaa liikaakin läpi.Muita Paolo Coelhon kirjoja ovat muun muassa Zahir, Pyhiinvaellus ja Alef