Pieni Kirja Täydellisistä Erilaisista Vauvajuhlista

Lähettäjä by on touko 24, 2018 in Suomen

Koristelu ja tarjoilu

Hillitysti erilaisia tyttö-vauva koristeluja tarjottaviin, muun muassa koristetikut pasteijoihin tai leivonnaisiin. Vaaleanpunaiset herkkuastiat ja lippukoristeet ja pompomit pöydän ylle. Vaaleanpunaiset kukat pöytään. Siisti ja kaunis kattaus, viinin maisteluun 2-3 kuohuviini sekä viinilasia. Kaunis teeastiasto heleän vaaleanpunaisilla servieteillä. Itse tehty Baby Girl-lippujuliste.

Tarjoilu ja ohjelma

Gluteenittomat vohvelit mansikkahyveellä ja kermavaahdolla. Alkoholittomien viinien maistelu, useita eri viinejä. Laadukasta teetä (tarkkana mitä yrttiä, sillä odottavalle ei saa antaa yrttiseoksia eikä tiettyjä yrttejä) ja hunajaa. Piirakoita, pasteijoita, salaattia, snackseja. Karkkia ja sipsejä. Kakku. Ohjelmanumeroina muun muassa vauvamobile. Vauvansängyn yläpuolella keinuvat metsän eläimet. Mitä tarvitaan: ohutta askarteluhuopaa eri värein, ompelulankaa, erivärisiä, sopivaan värimaailmaan, neuloja huovalle ja myös isoon pujotteluun ja nuppineuloja, liimoja huovalle esimerkiksi silmien ja muiden liimaamiseen, vanua, erilaisia vanu palloja ja helmiä, kestävää narua (millä lukitus, solmu renkaaseen?), metallirengas (siitä narut ylös, isompi helmi ja sen jälkeen punos kattoon). Ideoita ja kaavoja (elefantti, pupu, kissa, karhu ja muita eläimiä, pilviä, aurinko, kuu, tähtiä, sydämiä..). Leikkaa eläin ja muut hahmot huovasta, liimaa niiden piirteet paikalleen, painavammat kannattaa ommella paikalleen, muun muassa norsun korvat. Ompele puolet toisiinsa ja jätä yläpuolelle helmen mentävä rako. Pujota helmi lankaan tai naruun ja ompele se vanun mukana hahmon sisäpuolelle. Lisää helmiä halutessasi ja vanu palloja matkan varrelle. Iso neula helpottaa vanu pallojen kiinnittämistä. Jos lisäät toisen eläimen tai hahmon, voit ommella sen kasaan ja sen jälkeen lävistää sen pujotteluneulalla mobilen jatkoksi. Solmi pysyvästi tai ompele naru kiinni metallirenkaaseen. Odottavan äidin ohjelmassa pienten valokuvakehysten askartelu jokaiselle vieraalle, jota varten tarvitaan pieniä liimattavia simpukoita, helmiä ja muita koriste-esineitä ja mustaa maalia sekä sivellin, jotta mobilen teon yhteydessä voi juhlakalu askarrella muiden kanssa. Toki odottava äiti on myös tervetullut tekemään yhdessä vauva mobileakin. Valokuvakehykset voivat olla personoituja jokaiselle vieraalle ja siihen voi sitten vieras laittaa vauvasta kuvan kun sellainen saapuu esimerkiksi ristiäiskutsun kuvan tai muun vastaavan. Vaipan heitto. Kuka saa vaipan kiinni on luultavammin seuraava tuleva äiti, täti, kummi tai isoäiti. Tehdään samalla idealla kuin morsiuskimpun heitto.

Tarjoilu ja ohjelma

Vauvaruokien maistelukisa. Pilttipurkkien etiketit peitetään ja ne laitetaan kiertämään koko pöytyeelle ja jokainen arvaa maun omaan lappuunsa ja lopuksi kun kaikki on maistellut katsotaan kuka arvasi maut parhaiten. Voittajalle on luvassa hedelmäpilttipurkkikakku sellofaaniin käärittynä. Masukuva ja sen tarinan kerronta. Mahaan tai kireään valkoiseen paitaan piirretään tai ollaan valmiiksi piirretty symboliikan mukainen unalome, mikä kuvastaa elämänpolkua ja viisautta. Aito lootuksen kukka asetetaan odottavan äidin käsille ja hän pitelee kukkaa unalomen päätöskohdassa, jotta kuvoista tulee yhtenäinen. Lootuksen kukka symboloi luovaa feminiinistä energiaa. Taidekuvan nimeksi tulee Amba, joka on sanskritia ja tarkoittaa äitiä. Odottavalle äidille puetaan intialainen kangas, kuitenkin niin, että maha jää näkyviin. Mahdollisesti myös jokin kaunis hiuskoru otsalle. Hindulaisuus on aina perustunut äitiyden palvomiseen sekä hedelmällisyyden ja äiti maan kunnioittamiseen. Lehmä on muun muassa Hindulaisuudessa pyhä, juurikin siksi, että se on hedelmällisyyden, äitiyden ja hyvinvoinnin symboli. Arvostettuja hyveitä hindulaisuudessa ovat totuus, anteliaisuus, vieraanvaraisuus, väkivallan välttäminen, myötätunto ja puhtaus.

Lahjat

Lasten satu äänite (Jokaiselta yksi satu, editoitu, musiikkia taustalla, lahjoitettu muistitikulla), vaatekassi (kaikkien käytettyjä vaatteita, jotka voisivat sopia raskauden viime hetkille), lupauspurkki (imetyskoriin, joten sähköisesti vierailta etukäteen) ja imetyskori (liivin suoja, naposteltavaa, imetysteetä tai yrttejä sarviapila, kumina, anis, tilli, puna-apila, maidonkerääjät, lukemista, nännirasva tai lanoliini, imetyskoru, kauratyyny, imetystyyny, harsoja hemmottelua äidille esimerkiksi virkistyssuihke, imetystoppi, rinnan lämmittimet, hiuslenkkejä, lupaukset purkissa).